СБА по въпроса за радарите

В момента предупреждаващите табели се слагат на 80-100 метра преди радарите. Според експертите по пътна безопасност шофьорите спазват правилника за подходяща скорост, когато са предупредени, но след преминаването през радарните устройства повечето се движат с нерегулирани скорости, което е и причина за повечето пътно-транспортни проишествия. От началото на годината до сега са станали над 200 катастрофи, като половината от тях са в следсвие на бързо каране. Съюза на автомобилистите в Стара Загора също излезе с мнение по въпроса.

Повечето шофьори са притеснени от мерките, тъй като смятат, че излизането без предупреждение на контролните органи спиращи автомобилите също ще се окаже предпоставка за появата на проишествие. Светлозар Славов е автоинструктор от Стара Загора, който застава категорично зад промените на МВР.

Идеята вече е внесена в транспортна комисия на Народното събрание. При приемането й е вероятно да бъдат обсъдени и промени на санкциите за „бесните шофьори“. Екипът ни ще продължи да следи темата.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>