Има ли дискриминация?

В 14-дневен срок Комисията за защита от дискриминация трябва да се произнесе по случая с такса „дете“. Делото бе образувано по жалба на старозагорката Живка Александрова, която се чувства обидена заради надпис в местен ресторант, според който в заведението не се допуска детска игра. Вижте гледните точки по случая.

Случаят с такса „дете“ в старозагорски ресторант стана известен след жалба на старозагорката Живка Александрова до Комисията за защита от дискриминация. Твърди, че се чувства обидена заради надпис, според който в заведението не се допуска детска игра, а при нарушение се таксува 50% надценка на сметката. Надписът уточнява, че заведението е без площадка за игра.
Комисията за защита от дискриминация предстои да се произнесе по жалбата на Живка до дни.
Надписът в менюто на ресторанта е поставен на пърни юни, миналата година, разказва управителят Лъчезар Шулеков, който пред Комисията на 19 януари е заявил това:
До надписа в менюто се стига след конкретен случай с дете.
Случаят е под прицел на три институции към момента. Комисията за защита от дикриминация, чието решение предстои, Комисията за защита на потребителите и НАП.
Староазгорци са с различни мнения. Има „за“, има и „против“.
На заседанието в Комисията за защита от дискриманация двете страни са имали възможност да се споразумеят, но до това не се стига.
Докато снимахме в заведението не липсваха клиенти, деца обаче не видяхме.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>