Болница „Тракия“ отпразнува деня на родилната помощ

Във фоайето на болницата Тракия лекари и пациенти се поздравиха оживено по случай 21 янурари. По стара традиция последната родила жена полива вода на своята акушерка за да измие тя ръцете си, от своя страна акушерката пожелава на майката на колкото капки се пресне водата толкова рожби да има. За да потвърди казаното, началникът на отделението д-р Пиперкова направи статистика на родените бебета от миналия бабинден до днес.

Д-р Пиперкова получи и поздравителни адреси от водещите институции в града Здравната каса и регионалната здрвана инспекция. Цветя и картички бяха изпратени и от кмета Живко Тодоров и областният управител инж. Ранов. Но най-важният гост беше проф. Пиперков, познат с това, че е отговорен за раждането на стотици деца в региона. Разчустван, той разказа пред камерите ни за професията и нещата от живота.

Гостите бяха посрещнати както повелява българската традиция с хляб и мед. За доброто настроение се грижеха малки възпитанички по класически балет от местна школа. А най-скоро родилата майка поля вода на своята акушерка.

Синхрон…

Екипът на телевизия Загора поздравява всички работещи в сферата на акушеро-гинекологията и неонатологията.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>