Организират конкурс за родовата памет

Старозагорската организация на Съюза на ветераните от войните организира конкурс за мултимедиен проект на тема „Помниш ли своя род“. Конкурсът цели да накара младите хора да научат повече за миналото на своите семейства, обясниха организаторите. Наградите ще бъдат връчени на 25 март във Военния клуб в Стара Загора.

Съюзът на ветераните от войните в Стара Згаора обяви старта на конкурс за мултимедиен порект на тема „Помниш ли своя род“. Конкурсът е насочен към учениците и младите хора и ще продължи традициите на учредения в Стара Загора на 25 март миналата година първия в страната клуб „Памет“ , обясни Елена Ангелова, председател на Областния съвет на Съюза.
Времетренето на презентациите е 7-10 минути. Целта на конкурса е колкото се може повече деца да успеят да навлязат в дълбините на своя род и да разкажат за своите семейства.
При разглеждането на творбите ще се оценява цялостното им съдържание.
Организаторите на конкурса предвиждат награди. Официалното обявяване на резултатите и награждаването ще се състои на 25 март, когато ще се отбележи и година от съществуването на клуб „Памет“. Още един конкурс обявиха от Съюза на ветераните – той ще е под мотото „Род и памет“и е за създаване на пълни родословни дървета.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>