Новият парк вече е без птици

Птиците, които красиха новия парк на Стара Загора, вече не са там. След сигнали на притеснени граждани, че пребиваването им на открито е опасно за тях в студеното време, обитателите бяха преместени. Ще се върнат ли обратно когато стане топло и каква ще е съдбата им – вижте в следващото видео:

Марияна Петрова публикува преди дни пост в социалната мрежа, в който изразява безпокойството си за оцеляването на птиците в новия парк в Стара Загора. Подобна тревога има и Росица Трифонова, която сигнализира Общината с надежда за реакция.
Около 30 минути по-късно след разговора с Росица в голямата клетка е оживено и няколко мъже се опитват да приберат птиците, за да ги откарат на друго място. Там е и директорът на заоопарка доц. д-р Радослав Михайлов, който и до момента се грижи за обитателите на клетката. Че е влизал човешки крак вътре си личи по добре оформената пътечка и разпръснатата храна на земята. Защо птиците обаче си тръгват?
След като досегашните обитатели на новия парк вече са натоварени в микробус, за да отпътуват към старите си домове, а именно зоопарка в Стара Загора, в клетката остават само гълъб и врабчета.
Проверяваме каква е температурата в обедните часове на днешния 20 януари. Термометърът показва 2 градуса. Научаваме още, че заради студа няма загинали птици, нито такива, които са боледували. За първи път вратата на клетката, в която те живееха до днес, остава отворена. Причината е ясна – от тук вече няма кой да избяга…

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>