Стара Загора на второ място по вирусна заболеваемост

БЛАНК

 

Стара Загора се нарежда на 2-ро място по респираторна заболеваемост в България. Силистра е на първо място. Едни от причините са спонтаните промени на времето в последния месец, коментира д-р Перчемлиева от РЗИ Статистиката на личните лекари показва, че разпространението е 215 от 10 000 глава на населението. Най-често боледуват децата меджу 0 и 4 години.

 

Превенцията от грипни заболявания е позната на всички – вземане на витамини, високата хидратация и здравословното хранене. През есенно-зимния период се наблюдава и разпространение на варицела и скарлатина, информира експертът.

46 1:45 – 2:41

Въпреки ситуацията д-р Татяна Перчемлиева не предвижда опасност от разпространение на епидемия. Според нея няма да се стигне до ситуация, която би затворила вратите на детските заведения и училищата в региона. Съветите на специалистите е да не се прибягва към самолечение, а да се търси навременна и компетентна лекарска помощ.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>