Първата изложба за 2016 година – Художествена галерия Стара Загора

До 25 януари почитателите на изкуството могат да посетят Художествената галери в Стара Загора. В отделните й зали те ще окрият 68 предмета на изкуството от преподаватели на Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Тематиката на картините и скулпутурите е разнообразна – от натюрморт, през еротика до пейзажна визия.

Идеята за подобна изложба отдавна е заложена в плановете на галерията в града.

Посетителите на избожбата могат да видят картини на най-популярните за времето ни художници, както и творческият мироглед на най-новите асистенти на старопрестолната алмаматер. Интересното е, че след представянето й още 10-ина държавни галерии от различни градове са пожелали да я изложат в залите си. След 25 януари тя заминава за Казанлък, а от там за Ямбол, Сливен, Разград и Бургас. В предавиретелен разговор проф. Добрев споледи, че днес е получил обаждане и от галирията в Ловеч. Поради големият интерес към нея тя едва ли ще се завърне скоро в първоначалният си дом – факултетът по изобразително изкувство в Търново.

В залите намираме и платно от бившият ректор проф. Пламен Легкоступ, която е наречена „Храмът божий, дом човешки“ и изобразява вплитането на религията в битовизма на обществото.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>