Купуват ли винетки старозагорци?

Повечето старозагорци ще купят винетка в последния момент. Това показва репортерската ни проверка. Много от шофьорите изчакват крайния срок, в който могат да карат със старите годишни стикери – 31 януари и още не са закупили от новите, които са и с нови цени.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че до края на януари в търговската мрежа ще са налични 4,7 млн. стикера от различните видове и за различните категории превозни средства. От тях над 1 млн. бр. ще са годишните стикери за леки автомобили. Едно от местата, където се продават винетките са пощенските клонове. Основанията за драстичното увеличаване на цените на винетките са, че те не са поскъпвали през последните осем години. През това време заплатите са се увеличили, а в пътищата са инвестирани над 3.1 млрд. лв. Построени са нови 300 км магистрали и са ремонтирани над 5000 км пътища.

Новите стикери са в търговската мрежа още от средата на декември.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>