Увеличава се броят на децата аутисти

Днес на пресконференция сдружение „Алтернатива 55“, която се занимава с деца с проблемно развитие в израстването, представи своя годишен отчет. Първата стъпка за подобряване на развитието на децата беше свързана със запознаването на добре разпространената международна практика за конни спортове.

 

От сдружението са създали и арт училище, което развива не само творческото съзнание на децата, но образова и родителите в прилагането му. Това донякъде е и предпоставка за практикуването на надомна трудова работа, която би донесла и финансови средства, които да са от полза на семействата на децата-аутисти.

 

Сдружението е бронзов медалист по прозрачност на проектите с общината, като 1-во и 2-ро място са заслужили общините в София и Бургас. Целите на „Алтернатива 55“ е създаването на мобилни екипи, които да обслужват по малките общини.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>