10 лв. на час за някои спортни съоръжения

10лв. на час плащаме за ползване на спортни съоръжения в Новия парк и зад Централна поща. Това гласуваха общинските съветници днес с промените в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.Вижте мотивите за това

След дълъг дебат днес старозагорския общински съвет приети с 44 гласа „За“ промени в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.
Те включват определяне на такса за използване на спортните съоръжения, които се намират на територията на новоизградения парк, както и зад Централна поща. По 10 лева на час ще заплащат желаещите да използват тенис-кортовете и по 20 лева за футболните игрища. Цените са съобразени с разходите за поддръжка и с цените предлагани по частните спортни съоръжения от подобен тип.

Бойчо Биволарски предложи да бъде изготвен график, в който да има и часове за безплатно ползване на съоръженията от ученици, които нямат възможност да си заплащат.

Николай Диков от ГЕРБ бе категоричен,че безплатно ползване на спортни площадки има в града. Нужни са обаче, обективни социални критерии.

Зам.кмета Иванка Сотирова, заяви че и в момента в Наредбата има такава точка.

Промените са приети на Първо четене, предстои обсъждане и повторно гласуване.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>