ПМГ „Гео Милев“ след големия ремонт

 

Учениците на ПМГ „Гео Милев“ днес започнаха учебните си часове в обновената сграда на гимназията. Над 1 милиона лева от общинския бюджет отделен за инфраструктура беше пренасочен за обновяването на училището, а останалите средства, които са близо 2 милиона бяха получени чрез държавно спонсорство.

От началото на учебната година до сега часовете се провеждаха в сградите на гимназиите по електротехника и механотехника в града. Преди ремонта ПМГ не отговаряше на повечето изисквания за провеждане на учебен процес. Днес директора госпожа Куличева заяви, че условията вече са благоприятни за започването на нормални занятия. Поставени са и 139 камери, които да следят правилното протичане на часовете.

Средствата отделени за обновяването на заведението са отишли за ремонти по различни приоритетни проблеми. Съвместно с парите отпуснати от Общината и Държавата, гимназията е спестила и средства от своя бюджет за обновяването на няколко учебни кабинета. От ръководството споделиха, че след поставянето на външната изолация и подходящата дограма, сметките за отопление ще намалеят и по този начин заведението ще успее да отдели бюджет за ново обзавеждане на класните стаи.

Срокът за приключване беше 30 септември, но поради непредвидими срокове относно документацията училището отвори врати едва днес.

Попитахме и учениците кои са най-видимите промени след обновяването на заведението.

ПМГ вече разполага и с работещ асансьор, който да обслужва децата със специални потребности, както и по възрастните служители.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>