Къде продават свещи незаконно?

Църковните свещи поскъпват от утре двойно след решение на Светия синод. Така, най-евтината свещ в родните храмове ще бъде вместо 20 – 40 стотинки. Как се посреща промяната от старозагорци и къде свещите се продават незаконно – вижте в следващото видео:

От утре църковните свещи поскъпват двойно. Това реши на последното си заседание Светият синод. В катедрален храм „Свети Димитър“ желаещи да купят свещ и да се помолят не липсват. Повечето хора обаче не одобряват новите цени.
От митрополията в Стара Загора обясниха, че очакват разпореждането от Светия синод за новите цени и че трябва да го изпълнят. Така, най-евтината свещ вече няма да бъде 20 стотинки, а двойно повече.
В същото време, на Централния пазар, свещи също има. Купувам си 50 броя за сумата от 2.50 лв. Двама мъже питат продавачката дали и тя ще вдига цените като църквата, но тя не отговаря категорично. По-късно пред екипа ни признава, че извършва незаконна търговия.
Пред Телевизия Загора отец Михаил, секретар на Митрополията обясни, че свещите, които се продават на пазара нямат нищо общо с църквата и с манастира в Мъглиж.
Много възрастни жени си купуват от тук свещи ,като вземат пенсиите, обяснява жената.
Сред причините за новите цени на свещите, които изтъкнаха от Светия синод е тази – църквата трябва да намери пари за свещениците, тъй като с вдигането на минималната работна заплата синодът трябва да повиши и техните.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>