Протест на майките и в Стара Загора

Протест на майките и в Стара Загора. Едва двайсетина обаче дойдоха пред сградата на Общината, за да заявят недоволството си относно условията за отглеждане на децата в страната ни. Увеличаване на майчинството и на детските добавки, са някои от исканията на протестиращите. Още- в следващото видео:
Протест на майките имаше днес и в Стара Загора. Той бе обявен за 11 часа пред Общината. Обвързване на минималната работна заплата с размера на обезщетение,което получават майките в периода между първа и втора година на детето и увеличаване на детските добавки са част от исканият.
Протестирам за ниското майчиство и детските, обясни Милена Стоянова.
Валерия и Габи разказаха за още проблеми, пред които са изправени българските майки, които не са само финансови.
Адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца.Осигуряване от страна на държавата на финансиране коригирането на програмите за майчино и детско здравеопазване, са друга част от исканията.
Протестът в Стара Загора не се радваше на сериозна подкрепа. Според присъстващите най-вероятно – заради студеното време.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>