Официално откриват пребазираната детска ясла „Синчец“

До дни откриват пребазираната детска ясла номер 2 „Синчец“ в Стара Загора. Приключи ремонтът на някогашната Окръжна станция на младите техници, в която ще бъде пребазирано детското заведение. Изцяло ново е и обзавеждане на детското заведение. Над 1 млн.лв струва ремонтътъ на Общината.

Новата сграда се намира на адрес ул. „Св. Отец Паисий“ 155, а в момента яслата е на ул. „Ген. Столетов“ 40. След пребазирането детската ясла ще бъде посещавана от около 60 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разделени в три групи. Предвижда се теренът на старата сграда да бъде разчистен и по всяка вероятност на това място ще бъде обособено междублоково пространство със зелени площи

Единствената ясла, която в момента се ремонтира е детска ясла номер 6. В средата на лятото там започна основен ремонт. Изцяло се подменя дограмата, сградата се санира, укрепват се и съоръженията за игра.

След приключване на ремонта в ясла номер 6, всичките 10 детски ясли на територията на общината са ремонтирани и изцяло обновени. Няма недостиг на места в детските заведения. Все повече привърженици набира и електронната система за записване.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>