Кой посегна на зоокът и кой ще го издаде срещу 1000 лв?

Все още не е ясно кой посегна на зоокът в Старозагорски минерални бани. Оттам бяха откраднати пет декоративни зайчета, вандали посегнаха и на други животни. Местен жител е обявил награда от 1000 лева за информация, която може да помогне за разкриване на престъплението. Зоокътът бе създаден по инициатива на граждански клуб „Липа“. Кой и защо посегна на животните – вижте в следващото видео:

В зоокъта в Старозагорските бани откриваме сръчни майстори да поправят клетката на токачките.
В същото време птиците се разхождат в парка, Зайо-Байо си похапва кротко, а камерунските козички надничат срамежливо. Идилията щеше да е пълна, но не е. От зоокъта липстват пет заека, а две кози са заклани на място. Опитваме се да върнем назад действията на бандитите.
Поне трима са били извършителите, сценарият им е бил обмислен предварително, предполагат местните. Полицията работи по случая.
Досега такива посегателства на животни в Старозагорски минерални бани не е имало, не се е чуло и за съседните села. Според хората това е вандалски акт.
Подобно е мнението и за представителите на граждански клуб „Липа“, по чията инициатива е изграден зоокътът в курортното селище.
Ако някой може да помогне с информация за разкриване на престъплението, той ще получи награда от 1000 лв. Апетитната сума е обещана от местен жител, възмутен от случилото се.
До обяд днес не бе постъпила информация за извършителите. Щетите в зоокъта ще бъдат възстановени, ще разнообразим и животните, заричат се от клуб „Липа“.
Мини зоопаркът бе създаден преди две години. Животните в него са дарение от бизнесмени, граждани и неправителствени организации.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>