И в Стара Загора започна изплащането на коледните надбавки за пенсионерите

Днес и в Стара Загора започна изплащането на коледните добавки за пенсионери. Получаването става заедно с редовната месечна пенсия, като през декември 2015 надбавка от 40 лв. ще получат хората с пенсия или сбор от пенсии до 300 лв., което е по-висок праг за разлика от 2014, когато ограничителната сума беше 286 лв.

Повече от половината пенсионери в страната или над 1 млн. човека са попаднали в списъците за получаване на коледна надбавка.

За целта министерството на финансите е отделило над 50 млн., които са разпоредени от парламента за тазгодишните пенсионен бонус.

Получаващите пенсия в старозагорско посрещнаха с усмивка и позитивизъм празничната премия, като някой от тях споделиха и за какво ще им бъде полезна тя.

Получаващите пенсията си по банков път се сдобиха с надбавката още днес, за останалите изплащането продължава до 19 декември.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>