Дават храна на бездомни

Отново раздават обяд на бездомни хора. Инициативата е на Български черен кръст. Кампанията започна през миналия месец. Осигурява се храна за 20 човека, които не са настанени в социални институции, живеят в бедност и нямат домове. Кои са тези хора и наистина ли се нуждаят от храна – вижте в следващото видео:

Урокът по журналистика идва от Цветан Тодоров. Той е един от хората, които получават храна в пункта на Българския червен кръст в Стара Загора. Мъжът има трезви разсъждения за „Ислямска държава“ и за местната власт, но не иска да ги сподели пред камерата. Държи да обясни, че за него служителката, от която взима храната е Майка Тереза.
Срещу подпис ядене има и за Петко Тончев, който също идва всеки ден тук. Признава, че е доволен.
Всички, които получават храната са проверени, знае се социалният им статус и че действително се нуждаят от продуктите, обясняват от Български червен кръст. Хората идват от понеделник до петък от 11 и 30 до 12 часа. В петък им дават храна и за почивните дни. Ганчо Ганчев се определя като най-бедния човек в Стара Загора и през сълзи разказва историята си, показвайки дори рана от наркомани. Инцидентът е станал скоро.
Няма да стои гладен днес и Димитър Христов. Той е на 55 години, без доходи е.
Даването на хранителни продукти става в рамките на проект “ Социална първа помощ за бездомни лица в Стара Загора“ на Българския червен кръст в града на липите. Услугата е за два месеца и от нея се възползват 18 мъже и две жени , живеещи в бедност. Тя е продължение на предходни подобни кампании. Очаква се да бъде открит в Стара Загора Център за временно настаняване на бездомни лица, за което има решение на Общинския съвет.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>