Втора среща за сигурността при областния управител

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов инициира втора среща между държавните органи, отговарящи за реда и сигурността в областта и частни охранителни фирми. На срещата присъстваха Маноил Манев, зам. областен управител, представители на ОД на МВР, ДАНС, служба „Охрана  на съдебната власт”, РД ПБЗН и лицензирани частни охранители на стратегически и търговски обекти.

Като ползотворна определи втората поредна среща директорът на ОДМВР Стара Загора комисар Иван Чолаков.  Според него има готовност на всички отговорни институции да се грижат за опазване на сигурността на гражданите. Чолаков обясни, че е изготвено споразумение за съдействие на полицията и частните охранителни фирми, и че се търси начин за 24 часова жива охрана на АМ Тракия.

Областният управител заяви, че се провеждат практически занятия за действия при евентуални терористични действия -по време на тях се представя профил на хората, които евентуално могат да участват при терористичен акт.  Зам. областният управител Маноил Манев пък заяви, че се работи за това да се използва  на 100% потенциала на частните охранителни фирми.

Георги Ранов обяви, че през следващата седмица ще има трета такава среща.  Специални брошури, които ще бъдат изработени в най-скоро време, ще запознават населението с възможните опасности от терористични актове и как да се реагира в опасни ситуации.

Друго предложение предвижда с наредби на общините да се задължат заведенията с удължено работно време да бъдат оборудвани с постоянно видеонаблюдение.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>