История за живот на 96…

С позитивни мисли, с обич от и за близките. Такъв е животът на 96-годишна старозагорка. Тя е с руска кръв и ведри мисли. Тежат ли годините, когато наближава век и каква е тайната на дълголетието – вижте в следващата история:
Това е история за живота, който се усмихва. Тя е Матрьона, с руска кръв и с бодър дух. Баща й, който е българин, среща майка й в Украйна. Малкото момиченце идва в Стара Загора, когато е в пети клас.. днес още е тук. Срещаме я в кварталното бистро, където пие кафе в компания. На 17 ноември Матрьона стана на 96 години. Не обича да хапва готвено, нито пък алкохол.
Старозагорката е работила дълги години в консервен завод „Петно Енев“.Навремето животът беше спокоен, нямаше страх от нищо, сега злобата влияе зле на хората, казва мъдрата жена.
Движението е живот, смята още тя и ни води към дома си.
В апартамента Матрьона живее със сина си и снаха си, на които е благодарна за грижите. Има и дъщеря, както и пет правнуци. Другото й богаство са цветята.
96-годишната старозагорка мисли ведро и не спира да благодари на близките си за грижите към нея.
Пресмятаме дълголетниците в рода й. Оказва се, че леля на баща й е доживяла до 102 години, друг представител на фамилията също е стигнал век.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>