Правят съдебно-почеркова експертиза по изборно дело

Делото за кметското място в старозагорското село Самуилово продължава на 2 декември. Предстои да бъде изготвена съдебно-почеркова експертиза. Делото бе образувано по жалбата на Живка Жекова – кандидат за кмет на селото от Реформаторски блок. Жекова загуби изборите само с три гласа разлика от опонента си от ГЕРБ. В жалбата се твърди за изборни нарушения. Вижте повече.

Делото за кметското място в старозагорското село Самуилово продължава на втори декември. Това стана ясно на днешното второ заседание по административното дело. То бе образувано по жалба на Живка Жекова, кандидат за кмет на селото от Реформаторски блок. Тя загуби изборите с три гласа разлика от опонента си от ГЕРБ – Атанасия Иванова. В жалбата се твърди за изборни нарушения. Днес бе разпитана свидетелката Атанаска Ганчева, която е член на Секционната избирателна комисия в селото.
Бе оспорена автентичността на подписите на собственици на имоти в декларации на хора, които са гласували по настоящ адрес. Във връзка с това съдът назначи съдебно-почеркова експертиза.
По искане на председателят на ОИК Теодора Крумова на следващото заседание ще бъде проведен разпит на председателя на СИК в Самуилово. Припомням, на първото заседание по делото се стигна до повторно преброяване на бюлетините. Оспорени бяха два броя действителни бюлетини, с които е гласувано за кандидата на ГЕРБ, и три – за кандидата на Реформаторски блок.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>