Пореден арест заради бежанци

Съдът остави в ареста 47-годишния Славчо Иванов от София. Мъжът бе задържан на 12 ноември на автомагистрала „Тракия“ в района на Стара Загора, когато при проверка на микробусът му са открити 23 лица от Сирия и Иран. Сред бежанците е имало и 8 малолетни лица. Арестът може да бъде обжалван пред Окръжния съд в Стара Загора.

Районният съд в Стара Загора наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на 47-годишния Славчо Иванов от София. Той бе задържан на 12 ноември на автомагистрала „Тракия“ в района на Стара Загора по време на проверка на управлявания от него товарен автомобил „Форд Транзит“. При оглед е установено, че в товарната част на автомобила пътували 23 лица от Сирия и Иран, самоопределящи се като „кюрди“. При проверката Иванов обяснил, че няма шофьорска книжка и че е качил лицата на автостоп. Мъжът не говори пред екипа ни при довеждането му в съдебната зала.
Преди началото на заседанието служебният му защитник обясни, че ще настоява за по-лека мярка за неотклонение.
Съдът остави в ареста мъжа, като е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Славчо Иванов е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Иванов има предишни осъждания. Последното е три месеца затвор за това, че е карал такси без правоспособност. Присъдата е от 2011 година. Арестът подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>