Жител на „Лозенец“ ще строи законно, купи си земя за 4400 лв

Само един от петте обявени за продажба имоти в квартал „Лозенец-разширение“ бе продаден на днешния търг в Община Стара Загора. Собственикът е Керан Стойков, който закупи имота за 4400 лв. Пред Телевизия Загора той обясни, че ще строи къща, тъй като неговата е била съборена миналото лято.

В Община Стара Загора се проведе публичен търг, сред имотите обявени за продажба бяха и тези в квартал „Лозенец-разширение“. Това са пет имота с площ между 240 и 310 квадратни метра. Началната тръжна цена бе между 4 хиляди и 5200 лв без ДДС за имот. Както вече ви съобщихме в Новините, търгът бе насрочен за днешния 11 ноември.
Председател на комисията за провеждане на търга бе Стефка Тонева, началник отдел „Разпореждане с общинска собственост“.
Оказа се, че за имот № 3 в квартал 81 „Лозенец-разширение“ , който бе с начална тръжна цена от 4100 лв има не един, а двама желаещи. Освен Керан Стойков с изрядни документи бе и Анелия Кирилова.
След стъпката за наддаване от 300 лева собственик на имота стана Керан Стойков. На излизане той обясни пред екипа ни, че предстои да си построи къща на земята, която закупи.
Керан Стойков претърпя инцидент в края на миналия месец, след като управляваня от него камион влезе в оградата на СОУ „Христо Смирненски“ в квартал „Лозенец“ . Инцидентът се размина без жертви. Тогава от полицията обясниха, че на шофьора му е станало лошо и затова е изпуснал управлението на возилото.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>