Броиха бюлетини по дело за избор на кмет

Първо дело след изборите за местна власт бе насрочено за днес в Административния съд в Стара Загора. То е образувано по жалба на Живка Жекова – кандидат за кмет на старозагорското село Самуилово. Жалбата е против решение на Общинската избирателна комисия от 29 октомври. Вижте подробностите:

Административният съд в Стара Загора даде ход на делото, образувано по жалба на адвокат Ивелина Илиева, като представител на Живка Жекова- кандидат за кмет на село Самуилово от Реформаторски блок. В жалбата се настоява за отмяна на решението на Общинската избирателна комисия за избор на кмет. Какво още се оспорва?
За кмет на селото е избрана Атанасия Иванова от ГЕРБ , тя печели вота с три гласа повече.
Заседанието бе насрочено за 15 часа. Председателят на ОИК Теодора Крумова заяви, че възразява срещу жалбати и счита, че тя е неоснователна. Съдът допусна броене на бюлетините в залата. Оспорени бяха два броя действителни бюлетини, с които е гласувано за кандидата на ГЕРБ, и три – за кандидата на Реформаторски блок. В залата адвокат Илиева оспори списъка с гласувалите по настоящ адрес. Става дума за 121 лица, които по думите на кандидата от Реформаторски блок са хора, които не познават в селото. Твърди се, че всичките 121 лица не са били редовно регистрирани и става дума за изборен туризъм. От близо 200 гласували само 80 са били тези, които са с постоянен адрес в селото, стана ясно в съдебната зала. В понеделник делото продължава от 14 часа.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>