Забраняват остъклените балкони

Забраняват остъклените балкони. Това стана, след като депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на етажната собственост.

Рестрикциите обаче влизат от тук насетне. Не е ясно какво се случва със собствениците извършили вече промени по жилищата си.

Депутатите забраниха дейностите, които нарушават целостта и архитектурния вид на етажната собственост.

Общото събрание вече ще има право да възлага съставянето на технически паспорт на сградата, както и да определи шестмесечен срок, в който нововъзникнала етажна собственост да избира управител. Депутатите предвидиха и възможност правомощията на УС и на сдружението на собствениците или част от тях да се възлагат на юридически лица за срок две години. С други текстове депутатите задължиха собствениците да поддържат сградата и съоръженията в безопасно състояние. Промените обаче са посрещнати противоречиво

Основната цел на законопроекта е да се изменят и допълнят отделни разпоредби в Закона за управление на етажната собственост с оглед постигане на по-голяма прецизност по отношение на правомощията и задълженията на етажната собственост и относно осъществяването на контрол при изпълнението на тези задължения.

 

 

 

.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>