Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и избраните кметове на 37-те населени места в общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност. Това стана по време на първото тържествено заседание на Общински съвет – Стара Загора, мандат 2015-2019 г., водено от областния управител на област Стара Загора Георги Ранов.

Новите градски старейшини и кметовете се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от старозагорска  община и да работят за тяхното благоденствие.

Новоизбраните общински  съветници  получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Теодора Крумова и положиха подписи под клетвените си листове. Те получиха благословия за успех в бъдните си дела с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил. В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа.

Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена тайно, под ръководството на най-възрастния общински съветник Кольо Димов. В комисията участваха предложени от политическите партии членове – Димо Димитров и Таньо Брайков от ПП ГЕРБ, Николай Овчаров от Реформаторския блок, Даниела Лекина от БСП – Лява България, Явор Гънчев от Народен съюз, Гергана Микова от НФСБ, Илия Златев от ПП АБВ, Стефко Борисов от ПП ДПС и Ивета Лазарова от Истината за Стара Загора.

Първото заседание на новия Общински съвет ръководи новоизбраният стар председател на ОбС Емил Христов, за когото гласуваха 40 общински съветници, 5 бяха против, а 6 бюлетини бяха невалидни. „В последния мандат успяхме да преодолеем противопоставянето и разделението между нас. Но хората сега очакват повече от нас. Онова , което доскоро беше достатъчно, за да постигнем успехи, вече не е. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за нашата община“, призова Емил Христов.

За зам.председатели бяха избрани Методи Пенчев от коалиция „Народен съюз“, Румен Димитров от РБ и Даниела Лекина от БСП – Лява България

На първото заседание беше избрана и Временна комисия за промени в правилника за дейността на общинския съвет.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметове в общината положиха тържествена клетва

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>