Обсъждаха готовността за зимния сезон

Община Стара Загора е единствената, която към момента има сключен договор с фирма за зимно почистване и поддържане. Предстои до края на следващата седмица и останалите общини в областта да сключат такива, обясни областният управител Георги Ранов. Той инициира работна среща за зимното поддържане на пътищата в региона.
Областият управител е издал заповеди до ръководителите на структури и до кметовете на общини с цел да се създаде превантивна организация за недопускане на бедствени ситуаиции.Изпратени са и писма до мобилните оператори с цел недопускане спиране на комуникациите при усложнена обстановка. От пътно-поддържащите фирми обясниха, че също са в готовност и имат осигурени материали за поддържането на пътищата.
Техниката на Пожарната също е готова за работа при зимни условия, увери директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Стоян Колев.
Новото за този сезон е изготвянето на списък с отдалечени туристически обекти.
Прави се национален регистър за места, където се появяват снегонавявания и се стига до затрудняване на движението. В област Стара Загора са набелязани 12 точки, които са опасни. Сред тях са стария път за Нова Загора преди Подслон,равния участък преди Шипка.В срещата участваха представители на пътно-поддържащи фирми, на общини и на Областния съвет за работа при кризи.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>