Юсни Ибрям: Спечелих без купуване на гласове

Юсни Ибрям е един от четиримата общински съветници от Реформаторски блок, който влиза в новия общински съвет. От 26-о място в листата той зае второ благодарение на преференцията и така измести кандидата за кмет на Реформаторите инж. Димитър Чорбаджиев. Името на Ибрям нашумя покрай дело за купуване на гласове преди две години. Тогава той се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.
Юсни Ибрям е един от четиримата общински съветници, които влизат от Реформаторски блок в новия общински съвет. Въпреки че бе на 26-о място в листата, той стана втори благодарение на преференцията. По думите му постигнал е този резултат честно и без да купува гласове. Разговоряхме с Ибрям минути след края на извънредното заседание на стария местен парламет, в който то бе представител на ДПС.
Името на Ибрям нашумя покрай дело за купуване на гласове преди две години, когато Районният съд в Стара Загора го осъди на пробация. До наказанието се стигна след споразумение с прокуратурата и след като Ибрям призна, че е виновен. ОБщинският съветник твърди, че е обиден на ДПС и до ден днешен не знае защо е изключен от тази партия.
26-ия в листата на Реформаторите определи кандидата за кмет и втори в листата инж. Димитър Чорбаджиев като един добър човек и уважавана личност.
Въпрос на чест е да участвам в тези избори, затова не се оттеглих до сега, категоричен бе Ибрям. Ако все пак реши да остане в новия общински съвет, това ще е третият му мандат като старейшина.
На заседание на Общинския съвет – през септември, Ибрям каза пред Телевизия Загора, че е доволен от работата си като съветник.
Тепърва предстои да стане ясно дали Ибрям ще влезе отново в залата за заседания на Общинския съвет. Припомняме, че делото за купуване на гласове срещу Ибрям преди две години се водеше първоначално срещу жител на старозагорското село Хан Аспарухово. Тогава той също заяви пред екипа ни, че е невинен.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>