Как гласуваха ромите?

Гласуваха ли ромите в квартал „Кольо Ганчев“ и как премина изборният ден за жителите на крайната част на квартала. Това опита да разбере екипът ни. Какви са вълненията на жителите в тази част на Стара Загора и имаше ли купуване на гласове – вижте:

Стара Загора, 25 октомври, ден за избори. Наоколо живее ромско население, точната бройка на жителите е трудно да се каже, кварталът е за едни „Кольо Ганчев“, за други е само гето.
Ромите казват, че се водят на един и същ адрес. Това е ул.“Петър Ангелов“ №1. Показват и личните си карти, според които наистина това е постоянният им адрес. Така е години наред.
Музика не звучи, но пък децата се веселят, а бира се лее. На полеви условия звучи „Наздраве“. Поводът не са изборите, а утрешният Димитровден. Има и Димитър.
Ромите се оплакват, че искат да ги събарят и че ако строят отново ще излезе скъпо.
Край постройките има кал, въпреки че няма дъжд, отпадъците не са в близките контейнери, а на метри от къщите, кокошки и прасета са част от пейзажа. Станчо Стефанов даже платил глоба, че отглежда животните.
Опитахме се да потърсим собственика на адреса, на който живеят ромите, за да разберем как толкова много хора живеят на едно място. Никой не отвори входната врата.
Удари на камък и опитът ни да снимаме как гласуват ромите в близкото училище. От там ни обясниха, че голяма част от тях са упражнили правото си на вот в сутрешните часове, като са идвали на групички.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>