Очакват справедливо наказание за насилници

Близките на 18-годишно момче от село Могила, което беше ограбено, бито и насилено от трима мъже настояват за справедливо наказание. Драмата се разигра преди дни, когато момчето се качило в автомобила им на автостоп. Срещу двама от насилниците има повдигнато обвинение, към момента те са в ареста, обясниха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. Вижте още в следващото видео.
18-годишно момче от старозагорското село Могила стана жертва на побой, грабеж и изнасилване. Момчето се е прибирало на стоп от Стара Загора, когато е качено в автомобил с три лица в него. След като го заплашили с нож, те го накарали да се съблече, нанесли му побой и му отнели мобилен апарат, дрехи, лична карта. Тримата са арестувани, след като около 23 часа полицейски екип е забелязал младежа да върви пеш без дрехи по пътя от Стара Загора за село Могила. В родното село на момчето хората са ужасени от случилото се.
По-рано днес наш екип разговаря с 21-годишния брат на момчето, който поиска справедливо наказание за извършителите.
Насилниците на 18-годишното момче от Могила са от село Калитиново. Те са бивши затворници, изтърпявали са по няколко ефективни присъди за кражби и грабежи.
Веднага след като се прибрали в Калитиново ромите изгорили дрехите на жертвата си. При обиска в автомобила е намерен откраднатият мобилен телефон и личната карта на момчето. И в село Калитиново са възмутени от случилото се.
По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната прокуратура в Стара Загора. Срещу двама от мъжете е повдигнато обвинение и към момента те са наложена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>