Кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с представители на Камарата на строителите

Среща-разговор между кандидата на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров , водача на листата за общински съветници Емил Христов и кандидати за общински съветници от ГЕРБ с представители на Камарата на строителите се проведе днес. По време на срещата бяха обсъдени проблемите, пред които е изправен строителният бранш.
Що се отнася до европейските програми, привлекли сме почти всички ресурси, които е било възможно да бъдат привлечени през последните четири години, нямаме нито един загубен проект, заяви още Живко Тодоров.
Важно е да инвестираме най-много средства в енергийната ефективност, това ще доведе до по-малки разходи за в бъдеще, посочи още кандидатът за кмет на Стара Загора. Като един от примерите за това е плувният басейн, чийто ремонт ще доведе до наполовина средства за издръжка, обясни още Тодоров.
От Камарата на строителите се обявиха за промени в Закона за обществените поръчки. Да се гарантира качествено изпълнение на проектите и да има по-строг контрол за това как, в какви срокове и с какви материали се работи по тях, поискаха още от бранша.
Сред проблемите в строителния сектор е липсата на кадри, стана ясно още на срещата.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>