Съдът отмени санкция на „незаконен“ цех

Съдът отмени санкция, наложена на производител на млечни продукти. Глобата от 2 хиляди лева бе наложена от Областната дирекция по безопасност на храните през миналата година за нарушение на Закона за храните в обект, собственост на Мина Варджиева. Случаят нашумя след акция на Икономическа полиция и местната дирекция по безопасност на храните. Вижте още по казуса.

На 11 декември 2013-та в този обект бе извършена акция на Икономическа полиция и Областната дирекция по безопасност на храните. Тогава обявиха, че е разкрит незаконен цех за търговия на млечни и месни продукти. Открити са повече от 20 кг кашкавал, сирене, пакети масло , около 100 бр. суджуци и други продукти. От местната диреция по безопасност на храните наложиха санкция, а в края на миналия месец съдът се произнесе по казуса окончателно.
Според документите, с наказателно постановление от 28 април, миналата година, на „Варджиева ЕООД“ е наложено административно наказание – имуществена санкция в размер на 2 хиляди лева. Нарушението се изразява в това, че при извършената инспекция на 11 декември е установено, че фирмата предлага за продажба хранителни продукти в обекта, без той да е регистриран. Административният съд в Стара Загора обаче остави в сила решение на Районния съд, съгласно което е отменено наказателно постановление на директора на Областната дирекция по безопасност на храните.
Съдът е приел, че не са събрани надлежни доказателства, че в този обект се осъществява търговска дейност, за което да подлежи и на съответната санкция. От съседната сграда твръдят, че незаконни дейности в обекта не се извършват .
Има и хора, които нямат представа какво се прави в обекта в парк „Бедечка“, други пък са идвали тук отдавна.
Днес, Мина Варджиева обясни пред екипа ни, че в обекта има демонстрационен център за обучение, демонстрация и консултация за традиционни млечни продукти. Предстои регистрация по Наредба № 26 за директни продажби на млечни продукти.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>