Печатат повече бюлетини за вота

Не достигат бюлетините за някои от селата в община Стара Загора. Причината е в увеличеният брой гласоподаватели след срока за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес. Няма опасност за изборния процес, увериха от ОИК.

Не достигат бюлетините в някои от селата в община Стара Загора. Причината е в увеличеният брой желаещи да гласуват след срока за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес – 10 октомври. Така, с около 200 бюлетини повече ще са нужни за някои от населените места в Общината, сочи справката на Общинска администрация.
Процедурата е от Общинската избирателна комисия да изпратят справка на Централната избирателна комисия и в Министерски съвет, за да се осъществи връзка с печатницата и се подаде актуалният списък. Това бе направено още днес. Представители на Централната избирателна комисия ще дойдат в Стара Загора на 14 октомври, за да проведат обучение с Общинските избирателни комисии в областта, информираха още от ОИК. Предстои и обучение на съставите на Секционните избирателни комисии.
До 19 октомври, включително, лица с увреждания могат да подават заявления за включване в избирателния списък, напомнят още от местната избирателна комисия.
До 23 октомври пък е крайният срок за подаване на списъка на застъпници в ОИК. Само една регистрация е ануларана до момента, с решение от 10 октомври. Молителят е заявил, че е регистриран без негово съгласие и не желае да бъде застъпник на конкретната коалиция.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>