Заседава Областният съвет по сигурност

Увеличава се броят на незаконно преминаващите през Стаозагорска област, обстановката обаче е спокойна. Това стана ясно на днешното заседание на Областния съвет по сигурност. По време на заседанието е направен анализът на бежанския поток на територията на областта и на готовността на институциите да реагират при евентуално увеличаване на бежанската вълна.

Увеличава се броят на преминаващите незаконно през Старозагорска област, повод за безпокойство обаче няма. Това стана ясно на днешното заседание на Областния съвет по сигурност, председателствано от обаластният управител инж.Георги Ранов. По време на заседанието е направен анализ на бежанския поток и готовността на институциите да реагират при евентуално увеличаване на бежанската вълна.
По думите на областния управител институциите, ангажирани с проблема с бежанците, са в пълна готовност да реагират при усложняване на ситуацията. Няма констатирани случаи на напрежение между местното население и чуждестранни граждани. Като фактор, който изиграва положителна роля Ранов определи новите законодателни промени, касаещи трафика на бежнаци.
Областният управител призова жителите на областта да сигнализират, ако станат свидетели на незаконно транспортиране на бежанци или при други законови нарушения, свързани с мигрантите у нас.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>