„Ако си дал“ идва и в Стара Загора

Фондация „От любов към България“ е партньор на инициативата „Ако си дал“. Кампанията цели да предоставя безплатна храна за хора в нужда, като я поставя в хладилници в различни градове в страната. От фондацията в Стара Загора обясниха, че ще партнират на инициативата, като тяхната идея е освен храна да се предоставят дрехи и друго необходимо.

Фондация „От любов към България“ е партньор на кампанията „Ако си дал“. Каманията е по идея на Стефан Чолаков от София, който стана популярен като най-младия банков обирджия. Той организира поставяне на хладилници с храна в помощ на хора в нужда. Първият такъв хладилник бе поставен в столичния квартал „Иван Вазов“ .
Събирането на дрехи и хранителни продукти е безвъзмездно. Част от събраните неща могат да послужат и при извънредни ситуации, като природни бедствия – наводнения и пожари.
За да има и в Стара Загора кампания „Ако си дал“ най-спешно е нужно осигуряване на помещение. До момента опитите на фондацията да намери сграда, която да послужи за централен склад удрят на камък.
И в момента има дарения, предоставени на фондацията. Едно от тях е количка за бебе. Тя ще послужи за бъдеща майка в нужда.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>