10 години Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора отбеляза днес тържествено 10 години от откриването си. Над 2000 са подпомогнатите семейства и над 500 са хората, ползвали услугите на Комплекса за този период, сочи равносметката на специалистите. Екипът на Комплекса определи работата си като успешна и връчи награди на партньорите си. Вижте още:

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора отбеляза своята 10-годишнина днес. През годините местна власт и общност, неправителствен сектор и държавни институции заедно изградиха и дадоха облик на социалната услуга. Градът ни разполага с професионално работещ, отворен за потребностите на хората и активно търсещ възможности за достигане до различни уязвими групи Комплекс – такава е равносметката на специалистите.
Над 2000 семейства са подкрепени за тези 10 години, над 500 са ползвали социалните услуги на Комплекса, сочи статистиката.
Успешна е и дейността на звено „Майка и бебе“. Негов основен приоритет е да се създадат условия за предотвратяване на изоставянето на дете и да се защити правото му да съхрани семейните си връзки.
Над 50 са обучените приемни семейства, много деца благодарение на тях са получили грижи в семейна среда. Изпълнителният директор на сдружение „Самаряни“ Димо Димов благодари на колеги и партньори за съвместната работа през годините.
Екипът разказа накратко за своята работа и връчи стилен подарък на партньорите си в знак на благодарност.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>