Професионален турнир по ММА

Професионален турнир по ММА под мотото „Да на спорта, не на насилието по улиците“ се проведе в Античния форум на Стара Загора. В главния мач на вечерта старозагорецът Герги Валентинов се наложи с 3 на 0 съдийски гласа на Дейвид Раунд от Уелс.

Зрителите на професионалната гала-вечер по ММА в Стара Загора наблюдаваха безплано 6 оспорвани и динамични мача, които се проведоха в специална клетка на Античния форум. В главния двубой на турнира един срещу друг се изправиха старозагорецът Георги Валентинов и опонентът му Дейвид Раунд от Уелс. След първоначалните секунди на проучване и игра от стойка, през по-голямата си част срещата премина на земята, където Валентинов имаше безспорно преимущество и беше по-активния боец. Така след 3 пълни рунда старозагорецът спечели победата със 3 на 0 съдийски гласа. Иначе в първата среща от вечерта в категория до 70 килограма дебютантът Емил Бенев от СК „Атила“ загуби от Александър Евстатиев от Варна след тежък удар и отказване в първия рунд. Третият старозагорец, взел участие в турнира Мариан Димитров от СК „ММА 300“ се изправи срещу Анатоли Божинов от Сопот. Бившият състезател по борба успя да нокаутира своя съперник още в началото и така спечели мача.

Категория: СПОРТ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>