В „Самара 2“ се жалват от наводнения

Жители на квартал „Самара 2“ години наред страдат от наводнения на домовете им след поройни дъждове. Принудени са да дават дежурства и да чистят сами шахта на една от улиците в квартала. Как се справят с проблема и какво е решението – вижте в следващото видео.

Ганка Цанева живее на улица „Подп.Кисяков“ в квартал „Самара 2“. Поводът да ни потърси е водата, която нахлува в дома й при обилни валежи. Години наред спасение няма.
Отиваме на мястото, където е голямата шахта, тя е на съседната улица „Самарско знаме“. Там жителите ни показват как точно действат при големите дъждове, за да спрат водата до къщите си.
Отрядът за бързо реагиране в борбата с поройните дъждова включва Ганка и Мария Георгиева. Нейната къща, която е срещу шахтата, също страда от наводненията.
Улицата е по-ниска и водата идва от квартал „Самара 3“, оплакват се още съседите.
Според жителите проблемът с водата може да бъде разрешен.
На хората им е трудно да преброят колко жалби вече са писали. Спомнят си, че първата е от 2009 година и се надяват най-накрая да бъдат взети мерки.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>