Предизборни страсти в Мъглиж

Председателят на Общинския съвет в Мъглиж Младен Чернаков облече пред журналисти днес тениска с надпис „Аз не се страхувам“. Демонстрацията е по повод отправени, по думите му, заплахи и възпрепятстване на работата му като председател на местния парламент от страна на общинското ръководство.

Същевременно стана ясно, че Младен Чернаков се кандидатира и за кмет на община Мъглиж,  от партия „Български път“. Според него, обаче откакто бил обявил намеренията си, хората, които ще влязат в листата за общински съветници били сплашвани и склонявани да се откажат. Възпрепятствана била и регистрацията му като кандидат за кмет.

Проблемите за него започнали след  свикването на сесия на 2 септември. Точка в дневния ред била обсъждане на неправомерно използаване на коли, общинска собственост. На сесията присъствали  7 общински съветници, кворумът бил провален и сесията отложена. На журналистически въпрос, защо чак сега като председател на общински съвет Мъглиж  вкарва за обсъждане подобен казус, Чернаков не успя да отговори.

Вчера е поискана оставката на Младен Чернаков като председател на Общинския съвет. Извънредна  сесия, свикана от 6 общински съветника днес трябва да избере нов. Според Чернаков тя е свикана извън законовите разпоредби.

Младен Чернаков влезе в Общинския съвет като член на партия ГЕРБ, която по-късно напусна. Политическата му кариера пък започна със СДС.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>