Семеен празник посвещават на правилата за движение

Семеен празник за деца и родители, посветен на правилата за движение, ще подарят на старозагорци две организации: християнската „Българска божия църква“ и гражданската „Аз съм бъдещето! Пази ме!“, чиито създател е майката на Паоло, Красимира Иванова. Според пастор Димитър Лучев, законът не създава ценности и нравственост. България е в криза на ценностите и вниманието трябва да се измести върху важните неща…..децата и толерантността като морална категория.

Видео:

На 26 септември в новия парк на Стара Загора деца и родители ще празнуват и ще се забавляват. Организатор на проявата е Сдружение с нестопанска цел „Аз съм бъдещето! Пази ме!“, създадено от майката на Паоло, Красимира Иванова. Ще призовем хората да спазват правилата. На децата им се живее, казва Красимира. Бъдете активни, сега, по-всяко време, призовава тя.

„Искаме да дадем летящ старт на новия парк. Целта на празника е да повиши културата на всички по отношение на правилното и безопасно движение по пътищата. От една страна трябва да повишим съзнанието на шофьорите и да ги научим да пазят пешеходците. От друга страна обаче трябва да научим и същите тези пешеходци да проявяват разбиране по отношение на тежката пътна обстановка“, обясни Димитър Лучев.

Празникът ще започне в 10.00 часа. Децата с помощта на КАТ, увлечени в интерактивни игри ще учат правилата за движение. Рисунки на асфалта, викторини и щафетни игри ще събудят състезателния им дух. Предвидени са и награди. В инициативата се включва и кукления  театър със спектакъла „Не преминавай на червено“.

Партньори на проявата са Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора и др.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>