Продават имоти чрез търг

Шест имота в „Лозенец“ ще бъдат обявени за продажба чрез публичен търг. Това решиха общинските съветници в Стара Загора днес. Очаква се търгът да бъде проведен до месец и половина. Съветниците подкрепиха и предложението Петра Мечева да бъде обявена за почетен гражданин на Стара Загора.

Шест имота в квартал „Лозенец-разширение“ ще бъдат продадени чрез търг. Това решиха общинските съветници. Имотите са частна общинска собственост от 2009 година, предназначени са единствено за строеж на жилища. Пазарната им оценка е между 4000 и 5200 лв без ДДС.Точката мина без обсъждане в залата.
Търгът за имотите ще е публичен. Обявяват се само няколко имота в зависимост от интереса на желаещите да се възползват, коментира още общинският съветник Тенчо Руканов, председател на постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика.
Търгът ще се проведе най-рано след месец и половина. Съветниците приеха предложението Петра Мечева, председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“ , да бъде обявена за почетен гражданин на Стара Загора. До решението се стигна след тайно гласуване.
Петра Мечева ще получи отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ по време на тържествата по случай 5 октомври -Празник на града.Останалите кандидати, чиито имена са постъпили до крайния срок – Пенка Павлова, Снежана Дескова и Галина Костова ще бъдат удостоени с отличието „Почетен знак на стара Загора“ .

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>