Коалиция „БСП Лява България – За Стара Загора“ се регистрира в ОИК

Шест леви партии се обединиха за участие на местните избори на 25 октомври в коалиция „БСП – Лява България – За Стара Загора”. Представители на коалицията направиха регистрация в ОИК.

Шест леви партии се обединиха за участие на местните избори на 25 октомври, заставайки  зад кандидатурата за кмет на община Стара Загора д-р Стефан Шишков, кметове в 37 населени места и 51 кандидати за  общински съветници. Коалиционно споразумение в Стара Загора подписаха БСП, Партия „Български социалдемократи”, Комунистическа партия на България, Партия „Нова зора”, Политическо движение „Социалдемократи” и партия „Обединена социалдемокрация”. Подкрепа за лявата политика дадоха и Българският антифашистки съюз и Партията на Българските комунисти в Стара Загора.

.„Ние в Стара Загора сме пример на лявото обединение. Заставайки заедно, пренебрегвайки различните интереси и възможности, които съществуват пред всеки един политически субект, показваме истинско единение с оглед конструктивна лява политика в нашата община”, подчерта Бонева.

Коалицията „БСП лява България – за Стара Загора” цели да пренаредени приоритетите в общината, така че гражданите да са доволни от целесъобразното и прозрачно разходване на  публичните средства, а не само да се акцентира върху усвояването на европейски средства.

„Местната коалиция смята, че трябва да се гради политика, да се прави политика, ориентирана към устойчиво развитие на общината с една визия за години напред, защото основните проблеми на хората са заетостта и доходите”, заключи Валентина Бонева, която е и водач на листата, включваща професионалисти, хора с много сериозен опит и в местното самоуправление.

Водач на листата БСП – Лява България – За Стара Загора ще бъде Валентина Бонева – председател на Общинската структура на БСП в областния град.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>