Стартира БАТА АГРО есен 2015


В Стара Загора стартира есенното издание на мащабното селскостопанско изложение БАТА АГРО. Тодор Николов, председател на УС на БАТА АГРО даде старт на изложението в присъствието на зам. министъра на земеделието и храните доц. Костов, представители на областната и общинската администрация, членове на Българската асоциация на търговците на агротехника, чуждестранни гости и земеделски производители. 170 са фирмите-изложители, разположени на 37 000 кв.м. изложбена площ.

Изложението БАТА АГРО, което ще продължи до 11 септември ще покаже най-актуалното от света на земеделието – агротехника с възможност за тест драйв и демонстрации в работни условия, семена, торове и препарати.

За седемте си издания БАТА АГРО постигна зрялост и утвърди своя международен и специализиран характер, с акцент върху новите технологии в земеделието, заяви Тодор Николов.

Тодоро Николов изрази убеденост от трибуната на БАТА АГРО, че експертно аргументираната дългосрочна стратегия за развитие на селското стопанство на България, мотивирана чрез публична консултация  и подкрепена от всички политически сили, е единственият правилен път, по който агросектора трябва да поеме.

Огромна част от обновяването на машинния парк в земеделието на страната се дължи на европейски програми и средства, заяви при откриването на изложението зам. министър Георги Костов.

Успех на изложителите пожела и зам. кметът Иванка Сотирова. Тя нарече Стара Загора столица на земеделието.

До 11 сепетмеври ще продължи есенното издание на БАТА АГРО. 170 са фирмите, които участват.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>