Откриха Международния младежки център

С тържествен водосвет бе открит официално Международният младежки център за работа с деца и младежи в риск. Това е първият подобен център в страната. Общият бюджет на проекта е над 1 395 379,91 евро. На откриването присъстваха посланикът на Норвегия у нас Гюро Катарина Викьор, заместник-кметът Иванка Сотирова, областният управител Георги Ранов и заместниците му.

Центърът е  създаден по проект„Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство.
Символът на днешния празник Малка Богородица ще е повод за раждане на нови начала за много млади хора, каза още заместник-кметът.
Приветствие отправи и посланикът на Норвегия у нас.
По-късно гостите имаха възможност да разгледат как изглежда отвътре и какви са заниманията в центъра.
В изцяло обновената сграда на бившето кино „Жельо Диманов“ има спални помещения за гостуващи групи, модерни конферентни зали, зали за различни по вид занимания. Целта е създаването на съвременна институция за формиране на младежки политики и дейности по примера на най-добрите европейски образци.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>