От Стара Загора тръгна Националната подписка в подкрепа на антикорупционния закон

110 подписа връчиха на депутата от Реформаторски блок Димитър Танев Младите в ДБГ на среща с членове и симпатизанти на РБ в Стара Загора. Националната подписка в подкрепа на антикорупционния закон, познат повече като законът „Кунева”.

Изразяваме силното си възмущение от отхвърлянето на един от ключовите закони в подкрепа на антикорупционното законодателство. Ние сме срещу уплашените 110 депутати, които се крият зад неясни интереси. Подкрепяме вицепремиера и председател на ДБГ Меглена Кунева и депутатите от РБ в усилията им да върнат нормалността в политическия и икономически живот на страната.

Нека кампанията “ Народът срещу корупцията” срещу мнозинството на нечистите съвести тръгне днес от Стара Загора, мине през всички общини на страната и оглавена от вицепремиера Меглена Кунева бъде гражданския вик:“Стига кражби, стига корупция, нищо не остана от България! Искаме правосъдие, искаме нов ред, искаме да останем тук!”

Това се казва в подписката на младите от ДБГ, които подкрепят решенията на ИС на ДБГ от 5 септември и се включват в кампанията, която тръгва от Стара Загора и ще събере 110 000 подписа на всеки негласувал депутат по 1000.

Народният представител от РБ Димитър Танев пое ангажимента да отнесе подписите до вицепремиера и председател на ДБГ Меглена Кунева. Той изтъкна, че отхвърленият закон не е получил основателни критики.Припомни, че ГЕРБ и РБ са единни зад този законопроект и това е знак за стабилност в отношенията. Той увери, че депутатите на Блока няма да отстъпят и са готови и на последващи по-драстични действия в борбата срещу корупцията.

Танев коментира и решението на Движението да участва в кампанията в подкрепа на електронното гласуване за референдума. Не отстъпваме от настояването за машинно гласуване в цялата страна, подчерта той и посочи, че то е гаранция за честността на изборите.

В края на срещата с членове и симпатизанти Танев обяви имената на кандидатите за кметове за община Стара Загора – четирима за градските общини и 13 кандидати за кметове по селата.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>