Краставицата – така наричаха блока на ул. Братя Жекови 62…

Три самоубийства за кратко време в една и съща жилищна сграда! Това не е сценарий за филм, а реална равносметка. Мястото на трагичните събития е блок в Стара Загора, известен още като Краставицата. Как от сграда със забавно име той се превърна в блока на ужасите?

Краставицата. Така наричат блока на ул.“Братя Жекови“ 62. Името дошло заради това, че сградата е с изкривена форма. Строежът започнал през 1982 година,  припомня Минчо Маджаров, който живее в един от входовете.

До тук със забавната история. Сега блокът е с печална слава. Два човешки живота приключиха на плочките до жилищната сграда в рамките на няколко дни. Как се живее с това?

Никой от жителите не знае какви са точно причините за фаталното решение на ученичката и на 34-годишната жена, скочили от високо. Могат само да гадаят защо е избрана смъртта пред живота в разцвета на младостта.

След трагичните инциденти хората са в стрес. Случилото се предизвиква при някои здравословни проблеми.

Заради самоубийството на 34-годишната жена, която не е жител на блока, Иванка Маринова смята, че трябва да се вземат мерки и да се  ограничи достъпа до входните врати.

124 са апартаментите в блока. Помежду си жителите му вече го наричат не Краставицата, а с друго име…

По случаите със самоубийствата са образувани досъдебни производства. Те са под надзора на Районната прокуратура.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>