Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в областта

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на осем от общо единайсет общини в Старозагорска област, с които партията ще се яви на предстоящите местни избори през октомври. Всички те са утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

За втори мандат ще се бори настоящият кмет на Стара Загора Живко Тодоров, който е официалната кандидатура на партията в областния град. Живко Тодоров разкри своя потенциал през изминалите четири години, подчерта Цветанов. „Той се ползва с голямо обществено доверие. Благодаря на него и на целия му екип за постигнатото, защото резултатите са видими за всички, а фактите сами говорят. За над 250 млн. лв. са спечелените и реализирани европроекти в Стара Загора, още 15 млн. лв. е финансирането от държавния бюджет“.

В Казанлък ГЕРБ залага на Галина Стоянова, която е настоящ кмет и общински председател на партията.

 

В Община Казанлък бе много трудно да се преодолее популизмът, който витаеше преди четири години, каза Цветан Цветанов. „Галина Стоянова постигна много с опита си в общинската и държавната администрация, с ентусиазма и заряда за работа, който притежава. Пример за това е построяването и откриването на новата пожарна в Казанлък, която е факт именно, защото беше упорита и неотстъпчива в решенията си. През нейния мандат са реализирани 60 европроекта за над 24 млн. лв., 27 проекта за 45 млн. лв. са в процес на реализация. Живко Тодоров и Галина Стоянова получават подкрепа извоювана с реална работа и видими резултати“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

 

Господин Господинов е номинацията на ГЕРБ за кмет на Мъглиж, за втори мандат. В една малка община бе изграден екип, който спечели средства от европейските оперативни програми в размер на 20 млн. лв., посочи Цветанов. Той допълни, че това са сериозни финансови средства, които променят облика на населеното място и създават допълнителен инвестиционен интерес.

 

В Раднево ГЕРБ издига кандидатурата на д-р Теньо Тенев, който е бил зам.-кмет на Община Раднево от 2011 до 2013 г. и е отговарял за социалната политика и териториално-селищното устройство.

 

Христо Стефанов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Чирпан. Той е председател на Общинския съвет и председател на общинската организация.

ГЕРБ издига Стоян Вълчев за кмет на община Братя Даскалови. През мандат 2011-2015 г. той е заместник кмет.

В Община Николаево партията залага на Димитър Димитров, който е втори мандат общински съветник от ГЕРБ.

 

Иван Иванов е кандидатът за кмет на Опан. Той е работил 18 години в Районна служба „Пожарна и аварийна безопасност“ в Стара Загора. В момента е земеделски производител в с. Ястребово.

 

На 13 септември, в Зала „Арена Армеец“, ще бъде официалното представяне на всички 265 кандидати за кметове на общини от ПП ГЕРБ. Местната власт е гръбнакът на държавното управление, от изключителна важност е за просперитета и развитието на всяка една област, посочи Цветанов. „Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде единствената партия, която ще затвърди и увеличи присъствието си в местната власт на предстоящите избори. Целта ни е да постигнем над 100 кметове на общини, 16-18 кметове на областни центрове, над 1700 общински съветници. Кампанията на ГЕРБ ще бъде позитивна и градивна и съм убеден, че ще се поздравим с десета поредна победа. На агресията няма да отговаряме с агресия, а с видими резултати, които може да покажем във всички общини управлявани от ГЕРБ“, категоричен бе Цветан Цветанов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>