Намалява безработицата в Стара Загора

Намалява безработицата в Стара Загора, сочи анализът на Агенцията по заетостта. Общият брой на безработните в Община Стара Загора е 4170. Намаляват безработните в младежка възраст, показват още данните. Трудова борса организира Бюрото по труда съвместно с Община Стара Загора. Тя ще се проведе в четвъртък от 10 часа в зала „Иван Вазов“. 

По данни от административната статистика на Агенция по заетостта, през месец май в Бюрата по труда на област Стара Загора са регистрирани 12 714 безработни и равнището на безработица ес 1,5 процентни пункта по-ниско от стойността на показателя за страната. 

Регистрираните безработни в Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора през месец май са значително по-малко. Общият брой на регистрираните безработни достигна 4288.В общата съвкупност на безработните се запазва доминиращият дял на жените. Намаляват безработните в младежка възраст, сред тях преобладават безработните във възрастовата граница 25-29 години.

В отчетния месец са обявени 452 работни места. Започналите работа миналия месец са 422-ма. От Бюрото по труда отправят покана към работодатели и безработни лица да присъстват на трудова борса. Събитието ще се проведе в зала „Иван Вазов“ в четвъртък от 10 часа. Организатори са Бюрото по труда и Община Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>