52 точки включва дневния ред на предстоящата общинска сесия

52 точки включва дневния ред на предстоящата общинска сесия. Сред тях за пореден път е включена точката за предоставяне на терени за строеж на безимотни лица в квартал „Лозенец“. С решение на Общинския съвет предстои да бъдат закрити Домовете за деца с умствена изостаналост в селата Петрово и Сладък кладенец.

,За пореден път кметът Живко Тодоров внася предложението за предоставяне на терени за строеж на безимотни лица в квартал „Лозенец“. За да бъде прието предложението са нужни 34 от гласовете на старейшините, но не всички партии ще го подкрепят, прогнозира предстедателят на Общинския съвет Емил Христов.

Очаква се общинските съветници да гледат и точката за увеличаване числеността на общинската охрана и пътно-знаковото стопанство. Тепърва ще се прецени колко от новите охранители ще пазят парка, разположен на терена на артилерийските казарми.

Съветниците ще гласуват и за закриване на Домовете за деца с умствена изостаналост в старозагорските села Петрово и Сладък кладенец. Децата вече са изведени и настанени в центровете от семеен тип. Други точки в дневния ред са тези за изграждане на паметник в Стара Загора в чест на великия български държавник Тервел , както и за паметник на загиналите жители от Ново село, участвали в Балканските и двете световни войни.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>