Поредна кампания организира старозагорското сдружение „Самаряни“

Старозагорското сдружение „Самаряни“ организира поредна благотворителна акция.Този път тя е насочена към децата, жертви на насилие, които намират подслон в Кризисния център на сдружението и е за набиране на детски костюми и аксесоари.

Може да донесете всеки излишен, но добре запазен костюм на любими герои. Всички те ще помогнта на специалистите в центъра в ежедневната им терапевтична работа с децата, казват от „Самаряни“.  Приемат се и всякакви маскировъчни аксесоари, останали от тържества в училище и детската градина, партита и други артистични изяви.

От началото на тази година до средата на миналия месец в Криисния център са настанени 7 деца, жертви на насилие. Обикновено малчуганите  попадат в състояние на силен стрес. Най-естественият начин за преодоляване на емоционалните травми и да се справят с психологичекото напрежение е играта и превъплъщаването в различни роли, смятат специалистите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>