Все още не е ясно кога ще започне ремонтът на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора

Все още не е ясно кога ще започне ремонтът на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора, тъй като има обжалване на обществената поръчка за изпълнител от една от фирмите -участници в процедурата. Тя е подала жалба до Комисията за защита на конкуренцията, но все още не е образувано производство по жалбата, обясни Мария Боянова, началник отдел „Обществени поръчки“ в Община Стара Загора. Решението за спешен ремонт бе взето в края на февруари след инцидент, при който мазилка от таван се срути по време на час.

Една от фирмите, участвали в обществената поръчка за ремонт на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията, съобщи Мария Боянова, началник отдел „Обществени поръчки“ в Общината.

Очаква се тази седмица да стане ясно ще се гледа ли жалбата на фирмата, недоволна от процедурата и дали ще се пристъпи към сключване на договор с избрания изпълнител. Претенциите в жалбата са свързани с техническа оценка на предложението, което е дала комисията, определена за избор на изпълнител на ремонта.

Крайната цена на строително-монтажните дейности възлизат на над 2 милиона и 400 хиляди лева без ДДС, фирмата, избрана да ги извърши е старозагорска. Решението за спешен ремонт на гимназията бе взето в края на февруари от Общинския съвет. До него се стигна след инцидент, при който мазилка се срути по време на час. На заседанието на местния парламент съветниците приеха да бъдат направени промени в разходната част на бюджета, за да се осигури част от сумата за ремонта. Така над 1 милион лева бяха пренасочени за предстоящия ремонт. Стана ясно още, че кметът Живко Тодоров е получил уверение от премиера, че държавата ще даде останалата част от необходимите средства.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>